fredag 17 april 2009

Vikingapaddling

En morgon under vintern vaknade jag och klev upp som vanligt. Ja, redan vid niotiden tror jag. Ett tjat utan like om Vikingarännet och hur bra det var att det fanns is. Som kajakmänniska har man svårt att förlika sig med att is skall vara bra. Antingen är det tomt i isfacket i frysen, när whiskyn kommit fram eller så halkar man och slår huvudet i det. Otroligt bra...

Nåväl...det som var mest bra var att folk samlades och åkte skridskor jättelång. Det kan det var, men mina första tanke var att de borde paddlat och det om cirka sex månader.

Nu efter ett par månader och tjatande och dragandes i folk har Tahe Marine blivit huvudsponsor för en ny företeelse som kallas Vikingapaddlingen och detta sker tillsammans med bland annat Sigtuna Turism, Connos Kajak i Uppsala och Friluftsfrämjandet. Målet är Sigtuna och det sker den 27 juni i år. Vi kommer att har flera startplatser. Alla klubbar, föreningar och företag som håller på med kajaking har möjlighet att skapa sin egen start inom 2,5-3 mil från Sigtuna. Man paddlar i godan ro hit och vi träffas i Vikingabyn och lottar ut kajaker och annat skoj till de som klarat strapatsen.

Inga kommentarer: